Σελίδες

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

Κλιμακώνουν την επίθεση στο λαό



Η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού οικονομίας Γ. Παπαθανασίου, ανακοίνωσε νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων για τον Ιούνη αμέσως μετά τις ευρωεκλογές. Στο όνομα της οικονομικής κρίσης επιχειρείται σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, και κάτω από τις οδηγίες των επιτελών της ΕΕ, ένα νέο ξεζούμισμα των εργαζόμενων. Ταυτόχρονα, κλιμακώνουν την επίθεση στον κόσμο της δουλειάς για την ολοκληρωτική κατεδάφιση των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων τους. Οι όροι διαβίωσης των εργαζομένων χειροτερεύουν με ταχύτατους ρυθμούς ενώ η έκρηξη της ανεργίας διαμορφώνει συνθήκες γενικευμένης ανασφάλειας στα πλατιά λαϊκά στρώματα. Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Κομισιόν, προβλέπεται ότι στην ΕΕ θα προστεθούν 8.500.000 άνεργοι στα ήδη υπάρχοντα 20.000.000 ανέργων. Στη χώρα μας η ανεργία έχει ξεπεράσει τις 500.000 με βάση τα επίσημα και προφανώς παραποιημένα στοιχεία και κάθε μήνας που περνάει προστίθενται αρκετές χιλιάδες.

Το κεφάλαιο, έχοντας την πλήρη στήριξη των αστικών κομμάτων, κλιμακώνει τα αντεργατικά μέτρα, επιβάλλει εξωντοτικές συνθήκες δουλειάς, αρνειται να εφαρμοσει την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του οχτάμηνου Μάης-Δεκέμβρης. Ταυτόχρονα, απειλεί τους εργαζόμενους με απόλυση και τους εκβιάζει να αποδεχτουν τη μείωση των μισθών τους με τη μείωση του χρόνου εργασίας τους, εβδομάδα 4 ημερών ή επτάωρο και εξάωρο.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να προχωρήσει και τη νέα χρονιά στο πάγωμα των μισθών στο Δημόσιο, όπως επίσης να επιβάλλει αντίστοιχου χαρακτήρα μέτρα και στον ιδιωτικό τομέα.

Σε αυτές τις συνθήκες, όπου η επίθεση του κεφαλαίου γίνεται όλο και πιο άγρια και βάναυση ενάντια στον κόσμο της δουλειάς στο σύνολο των χωρών της ΕΕ και το μέλλον τους προβάλλει ακόμη πιο εφιαλτικό, αυτό που απαιτείται ως διέξοδος για τους λαούς και την εργατική τάξη είναι το δυνάμωμα της πάλης τους: Εξω και ενάντια στον ιμπεριαλιστικό και αντιλαϊκό οργανισμό της ΕΕ. Σε αυτή την κατεύθυνση, οι αριστεροί και προοδευτικοί άνθρωποι και οι εργαζόμενες μάζες οφείλουν να κατευθύνουν την πάλη τους.

Καμιά συμμετοχή στις ευρωκάλπες των ιμπεριαλιστών!

Να αρνηθούμε να νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας στις ευρωκάλπες την εξόντωση της εργατικής τάξης και των λαών που προωθούν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ.

Πάλη για να βγει η Ελλάδα έξω από αυτόν τον οργανισμό σημαίνει και ΑΠΟΧΗ από τη φάρσα των ευρωεκλογών.