Σελίδες

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

Να γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά ταξικά και μαχητικά



Να λογαριαστούμε με το σύστημα!


Να αναμετρηθούμε μαζί του σε όλα τα πεδία της ταξικής πάλης!

Η εργατική τάξη της χώρας μας και οι λαοί σε κάθε γωνιά του πλανήτη γιορτάζουν τη φετινή Πρωτομαγιά σε δύσκολες συνθήκες από την άγρια και παρατεταμένη επίθεση της αστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού. Ευρύτερα εργατικά και λαϊκά στρώματα ζουν σε συνθήκες φτώχειας και ανέχειας.

Ολόκληρες περιοχές του πλανήτη ερημώνονται και οι λαοί υφίστανται τη βάναυση και βάρβαρη λεηλασία του τόπου τους από τους ιμπεριαλιστές της Δύσης. Ταυτόχρονα οι ιμπεριαλιστές, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, κλιμακώνουν τις πολεμικές επιδρομές τους, σπέρνοντας το θάνατο στους λαούς και την καταστροφή στις χώρες τους, οδηγώντας τις πλατιές λαϊκές μάζες στην εξαθλίωση και στα σκλαβοπάζαρα της Δύσης.

Αυτός είναι ο λεγόμενος ελεύθερος κόσμος της Δύσης. Ο κόσμος της φρίκης και του πολέμου, της πείνας και της ανεργίας, της εξαθλίωσης και της βαρβαρότητας. Αυτός ο κόσμος προβάλλεται από τους απολογητές του συστήματος σαν το μέλλον των λαών.

Ωστόσο, η εργατική τάξη και οι λαοί, έχουν διαφορετική άποψη. Η ελπίδα και το μέλλον τους βρίσκεται στην καταστροφή του σάπιου και εκμεταλλευτικού συστήματος και στο χτίσιμο μιας άλλης κοινωνίας, αταξικής και σοσιαλιστικής. Μιας κοινωνίας χωρίς τη φρίκη του πολέμου, χωρίς εκμεταλλευτές και καταπιεστές, με την εργατική τάξη και τους λαούς αδελφωμένους, οικοδομώντας ένα νέο μέλλον για την ανθρωπότητα.

Σήμερα στη χώρα μας, στο όνομα της κρίσης, έχει ξεκινήσει μια νέα κλιμάκωση της επίθεσης στον κόσμο της δουλειάς. Επίθεση πιο άγρια, σε βάθος και ένταση που περιλαμβάνει το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων και διαμορφώνει για το λαό και τη νεολαία ένα εφιαλτικό μέλλον.

Η κυβέρνηση Καραμανλή και όλο το αστικό μπλοκ εξουσίας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), οργανώνουν και προωθούν ένα νέο γύρο αντεργατικής και αντιλαϊκής επίθεσης.

Σε αυτή την κατεύθυνση το κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο, στο πλαίσιο των οδηγιών των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και έχοντας την πλήρη στήριξη του αστικού πολιτικού προσωπικού, κλιμακώνει την επίθεσή του, κάνοντας επίδειξη δύναμης. Στόχος του η πλήρης κατεδάφιση καταχτήσεων και δικαιωμάτων του κόσμου της δουλειάς και του μόχθου. Ετσι, με την απειλή της απόλυσης, το κεφάλαιο εκβιάζει τους εργαζόμενους να αποδεχτούν την χειροτέρευση των εργασιακών τους όρων: εβδομάδα τριών ή τεσσάρων ημερών, 7ωρο ή 6ωρο και δραματική μείωση του μισθού τους, καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων και ένα σωρό άλλες μεθοδεύσεις οι οποίες διαμορφώνουν μια γενικευμένη ανασφάλεια στους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, αξιοποιεί τη συμβιβασμένη και υποταγμένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά και τη θλιβερή ηγεσία της ρεφορμιστικής Αριστεράς (ΚΚΕ-ΣΥΝ), η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο της αστικής νομιμότητας, έξω και ενάντια στο κίνημα.

Να υπηρετήσουμε τη γραμμή της ταξικής σύγκρουσης

Είναι κάτι περισσότερο από φανερό ότι αυτό που είναι αναγκαίο, και προβάλλει όλο και πιο επιτακτικά, είναι η μαζική και μαχητική απάντηση των εργαζόμενων μαζών και της νεολαίας για την ανατροπή της επίθεσης. Η εξέγερση της νεολαίας το Δεκέμβρη και οι συγκλονιστικές απεργιακές διαδηλώσεις που προηγήθηκαν για το ασφαλιστικό, φανερώνουν τις αγωνιστικές διαθέσεις που υπάρχουν στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Διαθέσεις, που μπορούν να αξιοποιηθούν και να δυναμώσουν για να αποκτήσουν και να πάρουν οι αγώνες μια νέα ορμή.

Στην εργατική Πρωτομαγιά, οι εργαζόμενες μάζες καλούνται να εκφράσουν το ταξικό τους μίσος και να διαδηλώσουν την οργή τους ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Το σύστημα, μέσα από τα μέτρα που παίρνει και προωθεί, αυτό που θέλει να διασφαλίσει και να ενισχύσει είναι η εδραίωση της κυριαρχίας του πάνω στην εργατική τάξη και η αναπαραγωγή του σαν εκμεταλλευτικό και καταπιεστικό σύστημα.

Για την εργατική τάξη, για όλο τον κόσμο της δουλειάς και τη νεολαία, η διέξοδος και το μέλλον τους βρίσκεται στην αναμέτρηση και τη σύγκρουση με τις δυνάμεις της αστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού.

Να αρνηθούμε το σύστημα και την πολιτική του! Στην αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση να αντιτάξουμε τη μαζική αντίσταση και πάλη. Στους δρόμους, στους χώρους δουλειάς, στα συνδικάτα, στις γειτονιές και παντού όπου δουλεύουν και ζουν οι εργαζόμενοι.

Ο γιορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς ας γίνει αφετηρία για το ξεδίπλωμα νέων αγώνων, μαζικών και με μεγαλύτερη ορμή.

Να λογαριαστούμε με το σύστημα και να αναμετρηθούμε σε όλα τα πεδία της ταξικής πάλης και στην κατεύθυνση ανατροπής της επίθεσης, να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν, να κερδίσουμε τον κόσμο ολόκληρο.

Να πάρουμε μαζικά μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις της εργατικής Πρωτομαγιάς και να δείξουμε την πραγματική δύναμη της εργατικής τάξης.

Να γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά και να στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους λαούς του κόσμου. Να εκφράσουμε την πιο θερμή αλληλεγγύη μας στα ένοπλα επαναστατικά κινήματα στις Ζώνες των Θυελλών.

Να εκφράσουμε την οργή μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο και να ενισχύσουμε τον κοινό αγώνα των βαλκανικών λαών για να φύγουν οι μακελάρηδες από την περιοχή.

Έξω η χώρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ!

Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά!